top of page

Vervelen en/of vermaken in de vakantie?! Pak deze tips mee

De zomervakantie staat weer voor de deur.

Veel scholen sluiten binnenkort voor minimaal 6 weken de deuren.

Veel kinderen zijn er aan toe, je merkt dat ze 's avonds later naar bed gaan en niet zo gemakkelijk inslapen. 's Ochtends is het moeilijker om op te staan en de lontjes worden wat korter....

Je zou dus zeggen, ideaal zo'n lange vakantie voor de boeg.

Toch kijken veel ouders er bij voorbaat al een beetje tegen op...

Heerlijk, zo'n lange vakantie?!

De vakantieweken kunnen best lang duren. Na een poosje is de batterij van je kind weer opgeladen. Energie te over maar wat te doen.

Vriendjes zijn om de beurt op vakantie, het speelgoed in en om huis hebben ze wel bekeken en de plaatselijke speeltuin is na verloop van tijd ook niet leuk meer.

Vervelen is goed

Kinderen die zich gaan vervelen zijn niet zo gezellig. Ze zitten zichzelf in de weg en het kan bij jou als ouder de nodige irritatie opwekken.

Toch is vervelen soms best goed voor je kind. Zijn creativiteit en fantasie wordt aan het werk gezet om nieuwe plannen te maken, om te bedenken op welke manier hij weer in actie kan komen. Dit leidt vaak tot mooie nieuwe ideeën.

Ga dan als ouder ook niet te snel ideeën aandragen en de tijd proberen in te vullen, maar laat je kind dit zelf ontdekken.

Vermaken

Het klinkt na het bovenstaande 'verveelverhaal' misschien wat tegenstrijdig, maar daarnaast is het net zo belangrijk om je kind de nodige aandacht te geven en samen dingen te ondernemen. Dit hoeft echt niet iedere keer een bezoek aan het zwembad of de dierentuin te zijn, juist niet.

Ik hoor je denken: 'maar wat doen we dan wél?'

Na een aantal weken zomervakantie zijn jouw ideeën voor deze gezamenlijke activiteiten mogelijk ook een beetje uitgeput, vandaar het volgende:

Wanneer je de volgende link* opent, krijg je 100 super leuke ideeën te zien die je samen in en om huis kunt doen.

Print de kaartjes, filter waar nodig, knip de kaartjes uit, stop ze in een doos en laat je kind er op jullie 'samen-momenten' één kaartje uit grabbelen.

Je zult zien dat jij en je kind enorm veel lol zullen hebben met deze activiteiten.

Ik wens jullie allemaal veel plezier en een fijne vakantie!

Laat je me weten of de tips jullie hebben geholpen?

* De ideeën kaartjes zijn afkomstig van thuisinonderwijs.nl

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page